Onderzoek

Als vaccinatiedorp werken we mee aan wetenschappelijke studies over vaccinaties. Klik op het logo om deel te nemen aan het onderzoek in kwestie.

Universiteit Antwerpen

We doen een korte enquête bij u als pas gevaccineerde. Met deze kennis willen we aan de slag, zodat gezondheidswerkers u in de toekomst beter kunnen informeren.

  • Hebt u lang getwijfeld?
  • Wie deed u twijfelen of wie heeft u overtuigd om naar het vaccinatiecentrum te komen?
  • Welke mediakanalen hebben u beïnvloed?

Klik hier om de enquête te starten.

Universiteit Antwerpen logo

Infectieradar: onderzoek Universiteiten Hasselt en Antwerpen

In de strijd tegen infectieziekten en COVID-19 lanceren de universiteiten van Hasselt en Antwerpen Infectieradar. Hiermee volgen onderzoekers de gezondheidssituatie in België op en kijken ze hoe klachten en symptomen zich verspreiden. Iedereen die in België woont kan vrijwillig deelnemen aan infectieradar.

Meedoen aan het onderzoek kan via survey.infectieradar.be.

Als deelnemer ontvang je eerst een registratie met vragen over je achtergrond. Daarna krijg je wekelijks een e-mail met de vraag of je gezondheidsklachten had de voorbije week, en zo ja, welke klachten. Het gaat dan om klachten als hoesten, koorts, niezen enz.

Zowel het melden van symptomen als geen symptomen is belangrijk. Via de wekelijkse herinneringsmail kun je met enkele muisklikken en een paar minuten van je tijd de onderzoekers waardevolle informatie bezorgen.

Meer info: klik hier voor de informatievideo.

Waarom deelnemen? Met Infectieradar komt de informatie van elke deelnemer rechtstreeks bij de onderzoekers. Hierdoor kan er sneller en beter gereageerd worden.

Website: survey.infectieradar.be

Contact: infectieradar@uhasselt.be

Universiteit Antwerpen logo