Afspraak maken voor vaccinatie

Herhalingsvaccin: vaccinatiedorpen

De ministers van Volksgezondheid beslisten dat verschillende groepen een extra vaccin tegen het coronavirus krijgen, ook wel herhalingsvaccinatie genoemd. Dit zorgt ervoor dat hun weerstand tegen het coronavirus zo hoog mogelijk blijft.

Hoe ontvang ik mijn uitnodiging?

De overheid nodigt je uit zodra je aan de beurt bent. Je ontvangt de uitnodiging ongeveer 2 weken voor je een vaccin kan krijgen.

 • Per brief: De uitnodigingsbrief krijg je per post op je officiële domicilieadres zoals dat bekend is in het rijksregister. Je vindt ook meteen een digitale versie van je uitnodiging via Mijn Burgerprofiel
 • Per e-mail of sms: Als je e-mailadres en/of gsm-nummer gekend is bij je ziekenfonds, ontvang je je uitnodiging ook per mail of sms.

Belangrijk:

  • Maakte je al een afspraak omdat je een uitnodiging per e-mail of sms kreeg, en ontving je daarna nog een uitnodigingsbrief? Dan mag je de locatie op de brief negeren. Ga naar de locatie waarvoor je een afspraak maakte.
  • Zonder uitnodiging van de overheid kan je je niet laten vaccineren voor een herhalingsvaccin.

Hoe maak ik een afspraak?

Let op: Je kan geen afspraak maken ter plaatse in de vaccinatiecentra wanneer deze gesloten zijn. Het maken van een afspraak kan enkel op voorhand.

In je uitnodiging lees je hoe je een afspraak kan maken met de code op je uitnodiging. We leggen het hier ook uit.

Je persoonlijke code vind je terug op je uitnodiging per mail, brief of sms of in je account na inloggen op www.myhealthviewer.be of www.mijngezondheid.belgie.be. Gebruik daarna je code om een afspraak te maken:

 1. Via www.laatjevaccineren.be/registratie
  • Vul je registratiecode in.
  • Kies het tijdstip en de locatie om langs te komen voor je vaccinatie.
 1. Met de QR-code
  Heb je een smartphone met QR-lezer?
  • Scan de QR-code op de brief.
   De QR-code is het vierkantje met de witte en zwarte vlakjes erin. Het staat op het midden van het blad, onder ‘Scan onderstaande QR-code met je smartphone om een afspraak te maken:’.
  • Je surft automatisch naar de juiste pagina en maakt je afspraken.

Meer info over een QR-lezer:

  • Op iPhone moet je niets installeren. Je opent de camera-app en richt de camera op de QR-code. Zo kan je naar de juiste pagina gaan. 
  • Op Android is vaak een QR-lezer-app nodig.

Tijdens het maken van je afspraak

Je bent niet verplicht om de locatie te kiezen die op de uitnodiging staat. Als je online een afspraak maakt, kan je de locatie zelf aanpassen. Dit kan via deze stappen:

1. Als je de gewenste dag selecteert, zie je de locaties die op die dag beschikbaar zijn in het blauw. Wil je op een andere locatie je vaccin krijgen? Selecteer dan een andere dag.

2. Wil je na het selecteren van je locatie, de locatie toch nog veranderen? Klik dan links bovenaan op de knop “wissel locatie”.

Wil je online een afspraak maken maar is er geen moment vrij op de locatie die je wil? Probeer later opnieuw, er komen nog momenten vrij.

Na het maken van je afspraak krijg je een e-ticket via mail

Nadat je online een afspraak hebt gemaakt, krijg je via mail een e-ticket toegestuurd. Dit is je toegangsticket voor het vaccinatiedorp. Je mag dit afdrukken of meebrengen op je smartphone.

Geen e-ticket ontvangen na het maken van een online afspraak? Dit is geen probleem op dag van afspraak. Je kan je zonder je e-ticket aanbieden voor vaccinatie. Een afspraak maken blijft wel noodzakelijk.

Help je hulp nodig om een afspraak voor je vaccinatie te maken?

Bel dan naar de lokale corona-infolijn van de stad Antwerpen op 03 435 95 55.

 • Hou je uitnodiging en je rijksregisternummer bij de hand

Meer info

Eerste of tweede vaccinatie: vaccinatiepunten