Oplossing voor 2e prik tijdens je vakantie

Merk je dat je tweede prik tijdens je vakantie valt? Boek dan toch je twee afspraken, en stel je vaccinatie niet uit tot na je vakantie. De datum voor je tweede vaccinatie kun je vervolgens zelf aanpassen in het reservatiesysteem.

Nadat je je eerste prik hebt gereserveerd, wijzig je de datum voor de tweede prik in het reservatiesysteem binnen het geldigheidsinterval van je code. Dit kan met dezelfde vaccinatiecode. Je hoeft hiervoor niet naar de lokale corona infolijn te bellen.

Zodra er nieuwe vaccins geleverd zijn, stellen we extra vaccinatiemomenten open.

Tot slot: voor jouw gezondheid en die van anderen, is het best om pas op vakantie te vertrekken als je volledig bent gevaccineerd.

18-plussers kunnen van vaccin wisselen

Inwoners van de stad Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem kunnen zich vanaf 13 juli laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin. Zo zijn ze na 2 weken beschermd tegen het coronavirus. Van dit vaccin is maar 1 dosis nodig.

Registreren voor vaccinatie kan via de reservelijst Qvax (www.qvax.be) of de lokale corona-infolijn (03 435 95 55). Inwoners die nog geen afspraak hebben ingeboekt, hebben zo een nieuwe kans om zich te laten vaccineren.

Tot en met 41 jaar moet je instemmen met het Johnson & Johnson-vaccin. Voor 41-plussers is dat niet nodig. Voorlopig kunnen alleen mensen die minstens 18 jaar zich opgeven voor Johnson & Johnson

Tweede dosis AstraZeneca vervroegen

Je afspraak voor de tweede dosis kan vervoegd worden tussen de 8 en 12 weken na de eerste dosis.

Wil je je afspraak vervoegen? Probeer je afspraak eerst zelf te verplaatsen via je bevestigingsmail.

Hoe je dat doet, lees je hier.

Reservelijsten

Via QVAX kan je je online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie. Je wordt dan opgeroepen als er vrijgekomen vaccinatieplaatsen zijn.

Ben je jonger dan 41 jaar, dan kan je via QVAX ook aangeven dat je kandidaat bent om gevaccineerd te worden met een Janssen-vaccin.

Partners

 
Stad Antwerpen logo
ZNA logo
Eerstelijnszone logo
Gemeente Stabroek logo
Gemeente Wommelgem logo
Gemeente Schoten logo
Vlaamse overheid logo
Universiteit Antwerpen logo
Gemeente Borsbeek logo
FOD Volksgezondheid logo